Portrett av Ezinne Okparaebo.

Ezinne Okparaebo

Hvordan kan man tilrettelegge for at barn og unge skal ha like muligheter i idretten, uavhengig av sosioøkonomisk bakgrunn?

Ezinne er en norsk friidrettsutøver og er Norges raskeste kvinne gjennom tidene. Det var som elev på barneskolen at interessen for sprint oppstod og talentet ble oppdaget. Ezinne slo gjennom norgestoppen i 2005, og har deltatt i tre OL.

Hun har tatt Norgesrekord på 60 meter, 100 meter og 200 meter. Ezinne har studert markedsføring ved Handelshøyskolen BI. Hun er samfunnsengasjert, og ønsker å bruke sin egen plattform til å bidra positivt.

Hun er Gründer av selskapet Ezinne Athletics, som jobber for å tilby treningstilbud til barn og unge, spesielt jenter. Selskapet er særlig tilrettelagt for jenter med flerkulturell bakgrunn, og har som formål å styrke, integrere, og gi håp for jenter i generasjoner fremover.

Ezinne er svært målrettet og ambisiøs, og har en stor dose positivitet. Hun er et godt forbilde for unge jenter og på boligkonferansen 2021 skal hun fortelle oss om hva idrett kan bety for jenter, og spesielt for jenter som kommer fra drabantbyene på Oslo Øst.

Ezinne Okparaebo skal prate om dette og mye mer på boligkonferansen. Meld deg på konferansen i dag og bli med på boligfesten i Operaen Tirsdag 7. September!