Viktig å vite før du søker utleiebolig

Her er alt du trenger å vite før du søker om å leie en bolig av OBOS.

Du må være medlem

For å kunne leie en av våre utleieboliger må du være OBOS-medlem. Du må selv bo i leiligheten, og du kan ikke samtidig eie en annen OBOS-bolig.

Dersom du ikke er medlem, men ønsker å melde deg inn kan du enkelt gjøre det her.

Du kan også ringe medlemsservice på telefon 22 86 55 00.

Søknaden

Søknadsskjema for utleieboliger i Oslo finner du på Min side.

Du må opprette en bruker her form å kunne fylle ut og sende din søknad. Det er viktig at søknadsskjemaet du sender oss er nøyaktig utfylt. Du vil få en kvitteringstekst på at din søknad er sendt, på skjermen. Utover dette sender vi ingen bekreftelse på at vi har mottatt din søknad.

Du må regne med ventetid da det er mange søkere og begrenset med ledige boliger.

Hvis vi ikke har kunnet tilby deg utleiebolig innen 120 dager fra mottatt søknad, sender vi deg en SMS med beskjed om å ta kontakt hvis du fortsatt er interessert i å stå på venteliste.

Vi har dessverre ingen mulighet for å si akkurat hvor lang tid det kan ta for å få et tilbud om å leie leilighet.

Visning

De som står øverst på søkerlisten blir invitert på en felles visning. Selv om du skulle velge å takke nei til en visning, står du fremdeles på liste for andre boliger.

Drift og vedlikehold

Alle våre bygninger har en vaktmester, enten via våre egne ansatte eller innleide firmaer. Vi ønsker å ha god standard på våre eiendommer, og vi arbeider kontinuerlig med å vedlikeholde byggene både utvendig og innvendig.

Leilighetene

Vi har 1- til 4-roms leiligheter, med varierende standard og størrelse. Størrelsen setter grenser for hvor mange som kan bo i leiligheten - maks to personer per soverom. Leilighetene er umøblerte og uten hvitevarer. Det er ikke lov å ha dyr i våre utleieboliger.

Depositum

Det er viktig at du har ordnet med depositum når du søker om utleiebolig. Depositumet tilsvarer fire ganger månedsleien. Det vil bli åpnet en sperret depositumskonto på ditt medlemsnummer i OBOS-banken der innskuddet blir stående til du flytter fra leiligheten. Rentene tilfaller deg. 

Leietid

Vi inngår leieavtaler for tre år av gangen. I leietiden er det en oppsigelsestid på tre måneder. 

NB: Begrenset leietid for følgende eiendommer, da de er under utvikling:

  • Langbølgen 7: Leieperioden er begrenset til 31. desember 2019
  • Langbølgen 13-15: Leieperioden er begrenset til 31. desember 2019/2020
  • Vetlandsveien 68: Leieperioden er begrenset til 31. desember 2019

Innhenting av opplysninger

Vi gjør oppmerksom på at vi forbeholder oss retten til å innhente opplysninger om inntekt og eventuelle betalingsanmerkninger i kredittinformasjonsselskap til deg som søker. I tillegg sjekker vi også referanser. Det kan for eksempel være en tidligere utleier eller en arbeidsgiver.