Laster resultat
Illustrasjonsbilde av Holmlia senter

Holmlia Senter

Boligdetaljer

Areal
13000 m²

Type
Kjøpesenter, Kontor

Planlagt ferdigstilling
Q4 i 2021
Etasjer
2

OBOS har vært eier av Holmlia Senter siden det stod ferdig i 1982. Senteret er et av de få hele utesenterne som er igjen i Norge og OBOS ønsker i forbindelse med moderniseringen å gjøre dette til et kombinasjonssenter, med ute- og innesenter. Målet med oppgraderingen av senteret er for OBOS å bidra til å løfte Holmlia i forhold til tilbud innen handel og møteplasser for beboerne i området samt skape et levende samlingspunkt for bydelen. Endelig åpningsdato for Nye Holmlia Senter er 11.11.2021.
Les mer om status og fremdrift på prosjektet her.

Senteret vil bli totalt ombygd og etter utvidelsen vil det fremstå som et moderne og funksjonelt senter med miljøvennlige- og bærekraftige løsninger. Senteret får i overkant av 9.300 kvm med forretningsarealer fordelt på eksisterende og ny bebyggelse. Det blir handel over 2 plan samt 3 etasjer med parkering under senteret. Allerede før arbeidene starter er vi glade over at både Vinmonopolet, Meny, apotek og blomsterforretning ønsker å åpne i det nye senteret. I tillegg vil flere av dagens eksisterende leietakere holde åpent i byggeperioden og være med fremover. På toppen av senteret vil Bydel Søndre Nordstrand flytte inn i et 4 etasjes kontorbygg på ca. 6.500 kvm. Oppgradering av torgene rundt senteret og etablering av kulturcafé, vil være med å bidra til at Holmlia Senter blir en levende møteplass for bydelen.

Det er også laget planer for helt nye torgområder på Holmlia, inkludert tanker OBOS har for kommunens torg mellom senteret og Asperudveien. Våre ideer for torgene er at de skal fungere som en sosial arena og bidra til et nytt miljø på Holmlia. Det er tenkt områder for lek, aktivitet og muligheter for boder osv. Dagens torg mot nord endres blant annet ved drosjeoppstillingen flyttes ut mot Asperudveien slik at selve torget blir forbeholdt mye trafikanter. OBOS har foreslått å legge inn et område for aktivitet og rekreasjon på det kommunale torget mot nord, endelige avklaringer med kommunen gjenstår.

Les mer om senteret her.

Beliggenhet

Holmlia tilhører den sør-østre bydelen Søndre Nordstrand, og er blant Oslos største og nyeste drabantbyer/boligstrøk. Området ble hovedsaklig utbygd i 1980-årene. Holmlia har en sentral beliggenhet. Området er omgitt av mye skog og har gode turmuligheter. Holmlia-navnet stammer fra jernbaneholdeplassen med samme navn, som igjen er konstruert fra gården Holm kombinert med husmannsplassen Lia. Holmlia er et av de mest internasjonale strøkene i Norge, og representerer mange ulike nasjonaliteter.

Tog: Holmlia Stasjon

Buss: 79, 77, 77B, 77C og 80E stopper på Holmlia Stasjon - kun 1 minutt gangavstand fra Holmlia Senter.

Fasiliteter

Det vil tilrettelegges for rundt 300 sykkelplasser rundt Holmlia Senter og 212 nye parkeringsplasser i det nye p-huset. Det blir også tilgang til El- billading i garasjeanlegg som vil kunne tilbys beboere i området utenom senterets åpningstid. Lading av el-sykler vil også bli mulig.

Grønt ansvar

OBOS tar samfunnsansvar og har som et av sine hovedmål å ta grønt ansvar. Kontorbygget oppføres med sertifisering som BREEAM-NOR very good, dette vurderes også for kjøpesenteret. Alle tak vil være grønne med sedum som dekke. Ellers satses det på el-bil lading og ladestasjoner for el-sykler. Det blir også egne sykkelparkeringsplasser for transportsykler. På nattetid vil det bli mulighet for beboere i nærområdet å lade sine el-biler i garasjeanlegget mot en avgift.

Et annet fokusområde er knyttet til byggeavfall. Utover kravet med å sortere avfall settes det fokus på å redusere total avfallsmengde pr. m2 bygg.

Som leietaker hos oss vil du være del av denne reisen, enten det er gjennom energibesparende tiltak, grønne tak, bikuber, gjenbruk eller andre tiltakDet v. Som eneste utleier i Norge betjener OBOS Eiendom fellesområder og -funksjoner i sine bygg med  energi fra egne småkraftverk i Norge.

Vårt kundeløfte

Å ta best mulig vare på våre kunder/leietakere står helt sentralt i OBOS Eiendom. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre strukturen, kulturen og kommunikasjonen som ligger til grunn for at du som vår kunde har en positiv opplevelse fra første møte og gjennom hele leieforholdet.

Din sikkerhet er viktig for oss

Sikkehet og trygghet for brukerne av våre bygg er kontinuerlig i fokus hos oss. Vi har tydelige rutiner for etablering og oppfølging av HMS og medarbeidere med lang erfaring innen feltet. Gjennom løpende drift og periodisk vedlikehold av våre bygg sørger vi for å holde våre eiendommer i forskriftsmessig og teknisk god stand. Vi har videre et fokus på estetiske uttrykket i en eiendom, slik at våre leietakere og deres kunder har en positiv opplevelse som brukere av bygget.

Kontakt oss

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad