Kontorbygget Oslo K

OBOS og Veidekke holder hjulene i gang

Veidekke har skrevet kontrakt med OBOS Eiendom om å utføre innredningsarbeidene i det moderne og miljøsertifiserte kontorbygget Oslo K.

Veidekke har skrevet kontrakt med OBOS Eiendom om å utføre innredningsarbeidene i det moderne og miljøsertifiserte kontorbygget Oslo K i Kværnerbyen sentralt i Oslo. Oppdraget er verdt 125 millioner kroner ekskl. mva.

Norge står ovenfor krevende tider, med stor frykt knyttet til arbeidsplasser og økonomi fremover. For å sikre sysselsetting og kontinuitet har OBOS og Veidekke inngått denne avtalen, på tross av den store usikkerheten i forbindelse med COVID-19 utbruddet og dets effekt på norsk økonomi på sikt.

«OBOS og Veidekke tar vår del av dugnadsjobben ved å opprettholde så normal drift som mulig i våre byggeprosjekter, og på den måten sørge for å holde folk i arbeid. Det var derfor helt naturlig for oss å igangsette siste innredningsfase for prosjektet Oslo K som planlagt i samarbeid med Veidekke som vi over år har bygget et godt og tillitsfullt samarbeid med», forteller konsernsjef næring i OBOS, Nils Morten Bøhler.

«Vi takker så mye for oppdraget og gleder oss til å fullføre prosjektet sammen med OBOS Eiendom. I disse koronatider er vi heldige som har kunder og samarbeidspartnere som OBOS som både klarer å opprettholde driften og planlegge for tiden etter at koronapandemien er over. Vi og hele byggebransjen er avhengige av å få nye oppdrag også, ikke bare holde produksjonen i gang. Derfor setter vi ekstra stor pris på denne kontrakten nå», sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Bygg- og anleggsnæringen er fastlands-Norges største sysselsetter med 358 000 ansatte, nærmere 25 prosent av sysselsettingen i privat næringsliv. Risikoen for at ting stopper opp er nå overhengende, både som følge av myndighetenes tiltak, forsinkelser, økte koronakostnader og forventninger om svikt i etterspørsel etter både boliger og næringsbygg.

«For å holde hjulene i gang trenger næringen hjelp fra staten til å ta en del av merkostnadene knyttet til koronakrisen som våre partnere i leverandørkjeden har fått og vil få fremover. Derfor har en samlet næring, koordinert av BNL, lansert en rekke forslag til en krisepakke for å sikre hundretusenvis av arbeidsplasser», sier Daniel Kjørberg Siraj.

Oslo K ligger i den nye bydelen Kværnerbyen, og består av tre sammenkoblede bygninger med moderne design, store vindusflater og eksklusive materialer. Samlet areal blir 40.000 kvadratmeter fordelt på 11 etasjer over bakken og to kjelleretasjer med parkeringsanlegg for 220 biler. Oslo K vil inneholde skreddersydde kontorlokaler for leietagerne med god tilgang til felles møterom, prosjektrom, kantine og et større auditorium. Bygget skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM-NOR nivå Excellent. Kontorbygget vil romme arbeidsplasser til ca. 1800 personer.

Den nye kontrakten innebærer at Veidekke skal ferdigstille fellesarealene fra første til tredje etasje og utføre grunnleggende innredningsarbeider med tekniske installasjoner i resten av bygget. Det som da gjenstår er tilpasningen til leietagernes behov og ønsker.

Veidekke har utført alle bygg- og anleggsarbeider i prosjektet siden spaden ble satt i jorden i mai 2017. Oslo K skal stå klart til bruk høsten 2021. Les mer om prosjektet her.

Om Kværnerbyen

OBOS har transformert Kværner sin gamle industritomt til en ny bydel som nå yrer igjen av liv og røre. De første innbyggerne flyttet inn i 2007, og i dag finner man ca. 1700 leiligheter og ca. 3500 beboere her. Området har et levende bymiljø med serveringssteder, butikker og servicetilbud, og det er per dags dato ca. 800 arbeidsplasser. Når Oslo K og Turbinveien 2-4 er ferdig vil dette øke til i overkant av 3 000 arbeidsplasser. Beliggenheten mellom Ekeberg og Vålerenga er svært sentral med kort vei til Oslo S og Bjørvika, i tillegg til et godt kollektivtilbud, parker og friområder i umiddelbar nærhet.

For mer informasjon kontakt:

Konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke, tlf 98 47 00 00, jimmy.bengtsson@veidekke.no

Kommunikasjonssjef Helge Dieset, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS, tlf 91 38 27 77, sirdan@obos.no

Konsernsjef næring Nils Morten Bøhler i OBOS, tlf 90 56 43 51, nils.morten.bohler@obos.no

Les om saken i Aftenposten

Bilder fra kontorbygget

Bilde utenfor kontorbygget Oslo K