Tasta senter fasade

OBOS og Alti i samarbeid om Tasta Senter

Det er inngått avtale om forvaltning av Tasta Senter i Stavanger. OBOS Eiendom AS, som er eier av senteret, har signert forvaltningsavtale med Alti Forvaltning AS, med virkning fra 1. juni 2020.

Tasta Senter er et bydelssenter i hjertet av Tasta i Stavanger kommune. Senteret huser 40 butikker og spisesteder, samt treningssenter, helsestasjon, legesenter og kontorer. Under bakken er det to etasjer med parkering.

Tasta Senter åpnet dørene for første gang i 2012 og har en moderne arkitektur. Bruttoareal er på 43.000 kvm. Senteret hadde en omsetning på 374,5 millioner kroner og 752 000 besøkende i 2019.

Lars Ove Løseth, adm.dir. i Alti Forvaltning AS, er glad for å ha inngått et samarbeid med OBOS og kommenterer at Tasta er et spennende senter å få inn i porteføljen. «Forvaltningsoppdraget passer godt inn geografisk for oss også, da vi styrker oss i området der vi fra før har to andre kjøpesentre i forvaltning; Jærhagen og Bystasjonen.»

Tasta Senter er det eneste kjøpesenteret OBOS Eiendom eier utenfor Oslo og som får en ekstern forvalter.

«Vi er trygge på at Tasta Senter vil bli forvaltet på best mulig måte av Alti, spesielt på grunn av den lokale forankringen Alti allerede har i området», forteller forvaltningsdirektør i OBOS Eiendom, Thor L. Bareksten.

FAKTA

Dette er OBOS

OBOS er Norges største boligbyggelag og boligforvalter, en av Nordens største boligbyggere og et samvirkeforetak som er eid av medlemmene. OBOS har i løpet av de siste årene utviklet seg fra å være et boligbyggelag i Oslo til å bli et konsern med virksomhet i både Norge, Sverige og Danmark.

OBOS Eiendom, et datterselskap i OBOS, ble etablert i 1952 og idéen bak etableringen var å bygge og leie ut butikk- og servicelokaler i tilknytning til OBOS’ boligområder. OBOS Eiendom eier i dag 7 kjøpesenter i Norge (Lambertseter Senter, Tveita Senter, Manglerud Senter, Sandaker Senter, Oppsal Senter, Holmlia Senter og Tasta Senter). Sentrene ligger strategisk plassert i tilknytning til offentlig kommunikasjon og i umiddelbar nærhet til gode bomiljøer. 

Dette er Alti Forvaltning AS

Alti Forvaltning AS eies av LL Holding AS (80 %) og Sørco AS (20 %). Selskapet har hovedkontor i Surnadal på Nordmøre, og har avdelingskontorer i Arendal, Oslo, Ålesund og Mandal. Selskapet eier og/eller forvalter 21 kjøpesentre i Norge, fra Lofoten i nord til Mandal i sør.

Både LL Holding og Sørco AS er selskaper som har lange tradisjoner innen handel og eiendom, i henholdsvis Surnadal og Arendal.

For mer info, kontakt:

OBOS Eiendom AS; Thor L. Bareksten, tlf. 906 61 509, thor.bareksten@obos.no

Alti Forvaltning AS; adm. dir. Lars Ove Løseth, tlf. 928 17 859, lars.ove.loeseth@alti.no